Erna Solberg kommer til Sysla Live

«Kanskje den største langsiktige utfordringen for måten vi lever på». Slik har statsminister Erna Solberg omtalt havene.

I januar gikk hun i bresjen for et internasjonalt arbeid for bærekraftig havøkonomi i Davos. I juni innledet hun om bærekraftig havbruk under G7-møtet i Quebec.

18.september kommer hun til Sysla Live: Ocean 2018, i Grieghallen i Bergen.

Intervjuet med Erna Solberg blir et av høydepunktene når vi igjen tar journalistikken til scenen.

Hvordan skal Norge ta en lederrolle i utviklingen av havområdene? Hva er regjeringens strategi for havnæringene, og hvordan ligger vi an i overgangen til flere grønne og blå arbeidsplasser?

På Sysla Live stiller vi de store og viktige spørsmålene – i et format der det er plass til å fullføre resonnementene.

Ole-Eirik-Lerøy-nyhetsbrev.jpg

Møt også Ole-Eirik Lerøy, som er styreleder i verdens største lakseselskap. I løpet av de åtte årene han har sittet på toppen i Marine Harvest, har Bergen blitt verdens laksehovedstad.

Både selskapet og laksebransjen har gått gjennom en forrykende utvikling. Ambisjonene, strategien og planene videre fremover er bare noe av det han vil fortelle om på Sysla Live.

Vi snakker også med noen av verdens fremste eksperter på autonome skip, fra blant andre NTNU, Forsvarets forskningsinstitutt og Massterly.

Hva er egentlig mulig å få til på dette feltet? Hvem er det som leder kappløpet? Hva blir konsekvensene av de teknologiske endringene som foregår?

Også oljenæringen preges av store endringer. Styreleder i Aker Solutions, Linda Litlekalsøy Aase, er en av de som vil fortelle hvordan dette oppleves fra innsiden.