SYSLA LIVE: OCEAN 2018

Disse kommer

Vi har alltid levd av havet. Hvordan skal vi fortsette å hente inntektene våre derfra? Kan gamle og nye havnæringer kompensere for nedgangen som kommer i petroleumsindustrien?

Hvor ligger de største business-mulighetene, og den mest grensesprengende teknologien?

Møt de som vil være med på å avgjøre utviklingen av våre viktigste bransjer.


erna_1a.jpg

ERNA SOLBERG

Statsminister (H)

«Kanskje den største langsiktige utfordringen for måten vi lever på». Slik har statsminister Erna Solberg omtalt havene.

I januar gikk hun i bresjen for et internasjonalt arbeid for bærekraftig havøkonomi i Davos.

I juni innledet hun om bærekraftig havbruk under G7-møtet i Quebec.

18.september kommer hun til Sysla Live: Ocean 2018, i Grieghallen i Bergen.

4.jpg

OLE-EIRIK LERØY

Styreleder, Marine Harvest

Ole-Eirik Lerøy er styreleder i Marine Harvest, som er et av verdens ledende sjømatselskap og verdens største produsent av atlantisk laks. Selskapet har 13.233 ansatte, virksomhet i 25 land og omsatte i fjor for 34 milliarder kroner.

I løpet av de åtte årene som Lerøy har sittet på toppen, har både Marine Harvest og laksebransjen gått gjennom en forrykende utvikling. Bergen er blitt verdens laksehovedstad. Strategien og planene videre fremover er bare noe av det han vil fortelle om på Sysla Live.

linda-aase-rg-olje-og-gass[1]-1.jpg

Linda Litlekalsøy Aase

Styreleder, Aker Solutions

Linda Litlekalsøy Aase er styreleder i Aker Solutions AS, som er et av Norges største oljeservice-selskaper. I tillegg er hun ansvarlig for de store modifikasjonsprosjektene til selskapet, både på norsk sokkel og ute i verden.

Det gjør henne til sjef for nærmere 2700 ansatte.

På Sysla Live forteller hun både om omstillingene selskapet har gjennomgått, og mulighetene fremover.

ABS_9755-Edit-2.jpg

Irene Waage Basili

Konsernsjef, Shearwater GeoServices

Irene Waage Basili er konsernsjef i Shearwater GeoService, som er en global seismikk-gigant med hovedkontor i Bergen. Selskapet som er eid av GC Rieber Shipping og Rasmussengruppen har lenge hatt ambisjoner om bruke nedturen i markedet til å vokse.

For bare noen uker siden ble det klart at Shearwater overtar seismikkdelen av Schlumbergers datterselskap Western Geco for fem milliarder kroner.  Det sammenslåtte selskapet vil være representert i alle de viktige offshore-markedene rundt om i verden.

På Sysla Live får vi vite mer om hvordan selskapet tenker å posisjonere seg fremover.

 
3.jpg

Asgeir J. Sørensen

Direktør, AMOS (NTNU)

Hvor smart kan et skip bli? Direktøren for Senter for fremragende forskning – Autonome marine operasjoner og systems (NTNU AMOS) er blant Norges fremste eksperter på intelligente skip og autonomi i skipsfarten.

Professoren med bakgrunn fra industrien og flere oppstartsbedrifter kommer til Sysla Live for å dele sine erfaringer, og fortelle om hvordan fremtiden ser ut på dette feltet.

Matt Duke.jpg

Matthew DUKE

GRIEG STAR

Matthew Duke har bakgrunn fra Odfjell og Kongsberg Maritime.

I år begynte han som sjef for forretningsprosesser i Grieg Star, hvor han blant annet har bidratt til å etablere en overvåkningssentral for hele flåten.

2.jpg

Morten Nakjem

Forskningsleder, FFI

Noe av det mest risikable som går an å gjøre til sjøs, er å lete etter og uskadeliggjøre miner. Forsvarets Forskningsinstitutt jobber intenst med å finne en måte å gjøre dette på uten å sette menneskeliv i fare.

Hvordan samarbeider Forsvaret med private aktører for å oppnå dette? Hvor langt er de kommet? Og når kommer minesveiperen som kan ta egne beslutninger?

1.jpg

Tom Eystø

Daglig leder, Massterly

Tom Eystø er daglig leder i Massterly. Selskapet er et nytt joint venture mellom Kongsberg og Wilhelmsen, og ett av verdens aller første driftsselskaper for autonome skip.

Autonome skip kan komme til å revolusjonere skipsfarten fullstendig. Kappløpet er i full gang, men foreløpig er ingen foran Norge på dette feltet. Tom Eystå har 25 år i den maritime næringen, og har lenge vært sentral i autonomiprogrammet til Kongsberg Maritime.